Stage Bouwfysica en Energie

Ben jij die student die nu eens praktijk ervaring op wil doen? En wil weten hoe het is om bij een ingenieursbureau te werken? Heb je affiniteit met Bouwfysica? Meld je dan aan voor een meeloopstage bij Deerns!

Deerns is het grootste onafhankelijke ingenieursbureau op het gebied van Installatietechniek, Bouwfysica en Energie. We zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de installaties en het realiseren van een goed comfort en een prettig klimaat in de meest uiteenlopende gebouwen; van kantoren tot luchthavens, van ziekenhuizen tot datacentra.

Binnen onze afdeling Bouwfysica en Energie zijn we op zoek naar gemotiveerde studenten die in aanraking willen komen met de praktijk. In zes maanden tijd maak je kennis met het afwisselende werk van een ingenieur van onze afdeling Bouwfysica en Energie. Je ondersteunt onze collega’s in de dagelijkse praktijk en vormt een onderdeel van het team. Je voert diverse werkzaamheden uit op het gebied van Bouwfysica, waarbij ook regelmatig wordt samengewerkt met onze installatietechnisch adviseurs. De werkzaamheden bestaan o.a. uit klimaatonderzoeken, inspecties, metingen, simulaties en berekeningen. Deze werkzaamheden worden afgestemd op jouw interesses en leerdoelen, dus je bepaalt grotendeels zelf hoe je je werkstage inricht.

Heeft deze vacature jouw interesse gewekt, meer informatie vind je hier

Stage Bouwfysica en Energie

Intership electronic design and advisory

In search of an internship? Maybe this vacancy of Arcadis is the one for you!

The content of the internship is focused on electrical design and advice. You will be widely employed, in consultation with your team leader, in the Safety Advisory, Planning and Systems.

For more information click here. (Dutch)

Intership electronic design and advisory

Arcadis

Wat wordt je opdracht?

De adviesgroep Structural Design & Engineering (SE) biedt oplossingen voor constructieve vraagstukken. Of het nu gaat om een volledig nieuw gebouw, een renovatie, een kleine verbouwing of een onderzoek naar bouwschades, de medewerkers van SE gaan er mee aan de slag en werken door tot het juiste
resultaat is bereikt. De afdeling geeft advies, doet onderzoek en verzorgt ook alle documenten, tekeningen, berekeningen en rapporten die nodig zijn voor contractvorming en uitvoering. We zoeken goede studenten voor de vestigingen Rotterdam, Den Bosch, Maastricht en Assen. Op dit moment spelen er in overleg met de projectleider allerlei werkzaamheden. Hierbij kan gedacht worden aan:

 • het maken van (ontwerp) berekeningen;
 • het maken van tekeningen;
 • het schrijven van ontwerpnotities;
 • het meehelpen verzorgen van presentaties;
 • afstemmingen met de projectleider;
 • eventueel bezoek aan project en opdrachtgever;
 • het bijwonen van projectbesprekingen.

Lijkt het je een enorme uitdaging om binnen onze adviesgroep Structural Engineering aan de slag te gaan? Lees dan snel verder of je voldoet aan het gevraagde profiel!

Wat vragen wij?

Om in aanmerking te komen voor deze (afstudeer)stage zijn wij op zoek naar een student die voldoet aan de volgende opleiding(en) en (persoonlijke) competenties:

 • Je zit in de eindfase van je hbo/wo opleiding in de richting van bouwkunde, constructies of civiele techniek.
 • Je bent proactief en kan werk uit handen nemen.
 • Je bent in staat om eigen initiatief te nemen en zelfstandig te kunnen werken.
 • Je weet van aanpakken en bent daarbij erg enthousiast.
 • Je bent flexibel, nauwkeurig, alert en ben niet afwachtend.
 • Je bent meedenkend en je komt met ideeën en eventuele oplossingen.
 • Tot slot ben je beschikbaar vanaf augustus/september 2017.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je graag aan de slag binnen onze adviesgroep? Solliciteer dan direct om in aanmerking te komen voor deze unieke ervaring binnen een grote internationale organisatie.

De link naar de vacaturetekst is: http://vacatures.werkenbijarcadis.nl/stage-en-afstudeer-vacatures/details/afstudeerstage-design-services-binnen-gebouwen/

De link naar het sollicitatieformulier is: http://vacatures.werkenbijarcadis.nl/stage-en-afstudeer-vacatures/details/afstudeerstage-design-services-binnen-gebouwen/solliciteer/

Arcadis

Internship Cost Management (Dutch)

Arcadis Nederland BV biedt een meewerkstage aan bij de adviesgroep Asset & Cost management binnen de divisie gebouwen in Arnhem.

 

Gedurende deze stage bieden wij de stagiair(e) de mogelijkheid kennis te nemen van de verschillende facetten rondom kosten- en datamanagement in de volle breedte. Daarnaast zal de stagiair(e) betrokken worden bij ons innovatietraject 5D BIM binnen onze internationale concern. Arcadis is al lange tijd met BIM bezig, en bouwprojecten worden vaak in een BIM omgeving ontworpen. Hierbij verbinden wij nadrukkelijk de initiële investering met de exploitatieperiode.

De adviesgroep Asset & Cost Management is onder andere gespecialiseerd in:

 • het leiden en begeleiden van besluitvormingsprocessen rondom klankbordgroepen, het afstemmen van belangen, het opstellen van kaders alsmede het ontwikkelen van methodieken en instrumentaria;
 • het strategische begeleiden en adviseren rondom beleidsvraagstellingen op het gebied van vastgoedwaarde, -prestaties, duurzaamheid, geld (investerings- en exploitatiekosten en -opbrengsten), kwaliteit en tijd;
 • het financieel begeleiden, beoordelen alsmede valideren van projecten in de bouw, installaties en infrastructuur.

Klink hier als je interesse hebt.

Internship Cost Management (Dutch)