Junior adviseur Bouwschade-onderzoek

Cauberg Huygen

Wil jij graag weten waardoor een schade wordt veroorzaakt en wil je niet alleen achter een bureau werken? Dan zoeken wij jou, als junior schade-adviseur.

Van bestaande bouw, monument tot nieuwbouw, in ieder gebouw kan (vocht-)schade voorkomen. DPA Cauberg-Huygen onderzoekt al meer dan 40 jaar de oorzaak hiervan. Verschillende oorzaken spelen een rol: bouwkundig, installatietechnisch en/of gebruikersinvloeden. Aan ons de vraag wat de oorzaak is en hoe de schade op te lossen. Daarbij gaan we niet uit van een eerste indruk, maar stellen oorzaken vast met praktijkonderzoek. Wat wij leren delen we weer via onze cursus Vochthinder in woningen en het recent opgestelde Aedes-kader Aanpak van vochtproblemen in woningen.

Wat je gaat doen

Je voert ter plekke praktijkonderzoeken uit naar de oorzaak van schades. De inspecties variëren van vochtige kruipruimtes tot hoge daken en van warme zwembaden tot thermografische opnames in een koude nacht.

En op kantoor werk je dit samen met onze senior adviseurs uit tot een leesbaar adviesrapport. Je leert zowel met specialistische berekeningen als praktische metingen schades te analyseren. Omdat bouwschadeonderzoek een complexe materie is, bieden wij je een interne opleiding aan, waarbij learning on the job het uitgangspunt is. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe omvangrijker de onderzoeken zullen worden die jij uitvoert. Totdat ook jij een schade-expert bent.

Je standplaats zal Eindhoven zijn, maar de opdrachten komen uit heel Nederland.

Jouw profiel

  • Een afgeronde bouwtechnische hbo- of wo-opleiding op het gebied van Bouwfysica, Bouwkunde of Bouwtechniek. Kennis van de theorie achter warmte en vocht is een pre.
  • Je analyseert en onderzoekt graag, je bent gedreven om de oorzaak van een schade vast te stellen.
  • Je voert je werk nauwkeurig uit, maar alleen dat wat relevant is.
  • Je bent communicatief vaardig en kunt tegen een stootje. Je kunt  anticiperen op hoe klanten en huurders je benaderen.
  • Je bent een teamspeler, kunt snel schakelen en komt je afspraken na.
  • Je bent in bezit van rijbewijs B.
  • Bovenal beschik je over een gezonde dosis enthousiasme, ambitie en relativeringsvermogen.
  • Een praktijkgeoriënteerde dag kan indien nodig onderdeel zijn van deze procedure.

Wat je van ons kunt verwachten

We bieden je een afwisselende baan als junior schade-expert binnen een team van ervaren collega’s. Je werkt werkt aan projecten van klein tot groot en van eenvoudig tot complex. Waarbij prettige collega’s je op professionele wijze zullen ondersteunen.  Wij werken met een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid die ruimte biedt om kennis en kunde te ontwikkelen. Zowel inhoudelijk als voor het verwerven van projecten. DPA Cauberg-Huygen voorziet mensen van alle mogelijke ondersteuning om goed te kunnen functioneren en zich optimaal te ontplooien. Uitstekende arbeidsvoorwaarden horen daar vanzelfsprekend ook bij, zoals een auto van de zaak.

Je werkomgeving

DPA Cauberg-Huygen is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van bouw, infrastructuur, ruimtelijke ordening en onderzoek. Een betrouwbare en innovatieve partner met verstand van zaken als duurzaamheid, veiligheid, milieu, energie en comfort. Onze innovatieve, integrale aanpak daagt enthousiaste professionals iedere dag uit om verder te kijken. DPA Cauberg-Huygen is een zelfstandige werkmaatschappij van de beursgenoteerde DPA Group. Vanuit verschillende vestigingen bedienen we landelijk onze klanten. Jouw standplaats wordt Eindhoven.

Bekijk hier de originele vacature op de website van DPA, of neem voor meer informatie contact op met:

Linda Schutjens, HR Medewerkster, 06 51 41 12 57